Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

MHP'li Bulut, öğretmen atamalarının yetersizliğini gündemden düşürmüyor

MHP

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmen atamalarının yetersizliğini sürekli gündemde tutmasıyla dikkat çekiyor.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmen atamalarının yetersizliğini sürekli gündemde tutmasıyla dikkat çekiyor.
MHP Milletvekili Bulut, öğretmen atama sayısının az olması sebebiyle öğretmenlerin mağdur olduklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacını 127 bin olarak açıkladığını ifade eden Bulut, 37 bin 706 olarak açıklanan öğretmen atama rakamının yetersiz olduğunu ve ihtiyaçlar çerçevesinde öğretmen alınması gerektiğini açıkladı.
Konuyu TBMM Başkanlığına taşıyan Milletvekili Bulut, Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini bildirdi.
Öğretmen açığının ülkemizin kanayan yarası olduğunu ve yaklaşık 350 bin öğretmenin atama beklediğini belirten Bulut, MEB`in açıklamasına göre öğretmen ihtiyacının ise 127 bin olduğunu, her yıl 30-40 bin civarında öğretmen atamasının yapıldığını, sayının az olduğunu öğretmenlerin mağdur edildiğini vurguladı. 
Bulut`un, Milli Eğitim Bakanına yönelttiği sorular: "Öğretmen açığının kapatılması için, atamalar da 37 bin 706 değil de 100 bin atama yapılması konusunda çalışmalarınız var mıdır? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan öğretmen ihtiyacı 127 bindir. Ancak bu yıl atanacak öğretmen sayısı 37 bin 706` dır. Bakanlık hangi sebeple ihtiyacı kadar öğretmen alamamaktadır?" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli